Mesh

Mesh

Wat je moet weten bij het Schoonmaken van Mesh Sneakers

Mesh is een uitstekend materiaal voor sportschoenen. Het is een zeer ademende en luchtige stof, vaak gemaakt van polyester of katoen, herkenbaar aan het netachtige patroon. Deze lichte stof wordt vaak gecombineerd met andere materialen en vormt een groot deel van sneakers en sportschoenen, inclusief de binnenvoering van veel schoenen.

Omdat het een open stof is, kunnen vlekken er diep in trekken en moeilijk te verwijderen zijn. Daarom is het belangrijk om mesh onmiddellijk schoon te maken om blijvende vlekken te voorkomen. Vanwege de kwetsbaarheid voor wrijving kan mesh snel rafelen of pluizen. Gebruik daarom altijd een zachte borstel.

Wit mesh kan na verloop van tijd een beetje grauw of geel worden. Hier zijn de stappen om dit te voorkomen:

Zo Maak je Mesh Sneakers Schoon in 7 Eenvoudige Stappen

1. Voorbereiding: Gebruik de Juiste Producten
Het is cruciaal om de juiste producten te gebruiken bij het schoonmaken van mesh sneakers. Vermijd huishoudelijke middelen zoals groene zeep of afwasmiddel, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor speciaal ontwikkelde sneakerverzorgingsproducten van ProSneak. Gebruik ook schoenspanners om de vorm van je schoenen te behouden tijdens het schoonmaken. Voor mesh is een zachte borstel ideaal.

2. Borstel Droog: Verwijder Loszittend Vuil
Gebruik een zachte borstel om loszittend vuil van de sneakers te verwijderen voordat je ze nat maakt. ProSneak's premium borstel is hiervoor perfect. Bij modder zorg je ervoor dat dit zoveel mogelijk wordt verwijderd om te voorkomen dat het in het materiaal wordt geborsteld tijdens het schoonmaken.

3. Maak Veters Schoon: Reinig de Veters Apart
Als je veters erg vies zijn, verwijder ze uit de schoenen en laat ze weken in een bakje water met ProSneak's speciaal ontwikkelde schoonmaakformule. Bij veel vuil of vlekken kun je extra druppels van de schoonmaakformule aanbrengen en de veters tussen je handen wrijven tot het goed schuimt. TIP: Haal de natte veters door een microvezeldoek om ze sneller te drogen en het vuil eruit te wrijven. Als je veters minder vuil zijn, kun je ze in de schoen laten en schoon borstelen met een zachte borstel, een beetje water en ProSneak's schoonmaakformule.

4. Reinig de Zool: Maak de Zool Grondig Schoon
Gebruik een harde borstel en een geschikt schoonmaakmiddel om de zolen schoon te maken. Gebruik niet te veel druk en laat de borstelharen het werk doen. Voor hardnekkige vlekken kun je een beetje schoonmaakmiddel op een microvezeldoek doen en dit met je wijsvinger op de vlek wrijven.


5. Maak Mesh Schoon: Grondige Reiniging van het Bovenwerk
Als het water erg vuil is, vervang het dan en herhaal de schoonmaakstappen. Gebruik altijd de zachte borstel van ProSneak bij het schoonmaken van mesh om schade aan het materiaal te voorkomen.

6. Laat Drogen: Juiste Methode voor Drogen
Droog de sneakers af met een microvezeldoek na het schoonmaken. Laat ze daarna op natuurlijke wijze luchten voor het beste resultaat. Laat de schoenspanners in de schoenen en houd ze uit de buurt van warmtebronnen zoals de zon of een verwarming om vervorming en verkleuring te voorkomen.

7. Bescherm: Gebruik een Water- en Vuilafstotende Spray
Bescherm je sneakers met een goede water- en vuilafstotende spray, zoals die van ProSneak. Dit voorkomt ongewenste vlekken en slijtage, waardoor je sneakers langer meegaan en er fris uit blijven zien.

Gebruik ProSneak's hoogwaardige producten om je mesh sneakers de zorg te geven die ze verdienen. Volg deze stappen voor schone, beschermde en langdurig mooie sneakers!
Terug naar blog

Reactie plaatsen